Cáfolják Finta Sándor menesztését

Értesülésünk szerint november elsejével megváltak Budapest főépítészétől, amit a Főpolgármesteri Hivatal cáfol.

MNO
2015. 11. 03. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal ügyeit jól ismerő forrásból úgy értesült az MNO: leváltották Finta Sándor főépítészt.

Szűcs-Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója megkeresésünkre ugyanakkor „félreértésnek” nevezte értesülésünket. Kijelentette: Finta Sándor jelenleg is a városházán dolgozik. Információink szerint a főépítészt november 1-jével mozdították el pozíciójából, ám ezt a városvezetés most határozottan cáfolja.

Finta Sándort egyelőre nem sikerült elérnünk az ügyben.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy Vitézy Dáviddal együtt távozhat Finta Sándor is, aki a városháza fiatalabb tagjai közé tartozott.

Finta korábban építészként tevékenykedett, csapatával a 4-es metró több díjnyertes megállóját is tervezte.

Közben az MNO-nak nyilatkozott az ügyben Tarlós István főpolgármester, aki megerősítette, hogy távozik posztjáról a főépítész, ám nem menesztették (ez volt a félreértés): munkahelyváltását Finta Sándor saját maga kezdeményezte, aki nem november 1-jével, hanem január 1-jével, közös megegyezéssel távozik munkaköréből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.