Finta kezdeményezte a távozását

Nem menesztették, saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozik Budapest főépítésze.

2015. 11. 03. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóban távozik Finta Sándor posztjáról, ám az MNO mai információival ellentétben nem a Városháza menesztette Budapest főépítészét, hanem saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel vált munkahelyet.

Ezt közölte az MNO kérdésére Tarlós István főpolgármester, aki hangsúlyozta, nem mentette fel Finta Sándort. Az MNO korábbi közlésével ellentétben nem november 1-jével, hanem január 1-jével szűnik meg Finta Sándor munkaviszonya a Városházán.

Korábban már lehetett arról hallani, hogy Vitézy Dáviddal együtt távozhat Finta Sándor is, aki a Városháza fiatalabb tagjai közé tartozott. Ám értesülésünknek az a része, miszerint ez most Finta akarata ellenére történt volna, nem állta meg a helyét, ugyanakkor a hír igaz: távozik posztjáról.

Finta korábban építészként tevékenykedett, csapatával a 4-es metró több díjnyertes megállóját is tervezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.