Hiller Istvánt zárt körben is bírálták

Térjen vissza a Fidesz felé vezető útról – ilyen és ehhez hasonló bírálatokat kapott a szocialista politikus.

Katona Mariann
2015. 11. 09. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rég nem látott ideológiai vita alakult ki az MSZP szombati, zárt ajtós tanácskozásán amiatt, hogy Hiller István a napokban az MSZP hivatalos álláspontjától eltérő nyilatkozatot tett a kerítésről – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint Hiller István azzal érvelt, hogy a szocialistáknak is észre kellene már venniük, hogy a világ változik, a menekültválság is megmutatta, hogy némileg jobbra tolódik.

Az MSZP pedig a hagyományos baloldali, szociális karakterével nem fog tudni érdemi növekedést elérni. Noha több hozzászóló is azzal vádolta, hogy a Fidesz irányába mozdult el, Hiller – információink szerint – épp ennek ellenkezőjét hangsúlyozta. Azt mondta, hogy nem akar a jelenlegi kormány „látszatellenzéke” lenni, de éppen akkor fognak kiegyenlítődni a Fidesszel szembeni esélyek, ha az MSZP is megérti a világban végbemenő változást. Lapunk úgy tudja, hogy Hiller István a legkeményebb bírálatokat az eddig vele alapvetően egy platformon mozgó Lendvai Ildikó volt pártelnöktől és Steiner Pál korábbi országgyűlési képviselőtől kapta. Az MSZP „régi motorosai” között számon tartott politikusok – alapvetően ideológiai síkon tartva a vitát – azt igyekeztek hangsúlyozni, hogy a szocialista párt nem engedhet a baloldali karakteréből.

Tóbiás József pártelnök is beszállt a vitába. Már korábban a nyilvánosság előtt bírálta Hiller Istvánt, amiért a párt álláspontjával ellentétes dolgokat nyilatkozott és ugyanezt szombaton is megismételte. Forrásaink szerint azt azonban nem utasította el, hogy az MSZP-nek változnia kell, ám azt egyértelművé tette, hogy a Fidesz irányába nincs útja a szocialistáknak. Korábban megírtuk: az MSZP-n belül óriási döbbenetet okozott, amikor Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: „Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van. Csak már mondjon valaki ennél jobbat.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.