Ittas férfit vert a nagykanizsai biztonsági őr

A biztonsági őr a jobb, majd a bal kezével olyan erővel ütötte fejbe, hogy a sértett hanyatt esett.

MTI
2015. 11. 05. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pirger Csaba felidézte, hogy a nagykanizsai autóbusz-pályaudvar 53 éves személy- és vagyonőre március 10-én, az esti órákban is szolgálatban volt, amikor 22 óra után a váróteremben meglátott egy erősen ittas férfit, aki a padon feküdt. Közölte vele, hogy távozzon, majd elhagyta a várótermet.

Később a biztonsági őr azt látta, hogy a férfi még mindig a váróteremben van. Miután a helyiséget be kellett zárnia, ismét kiküldte az ittas embert, de az néhány perccel később, már csak a harmadik felszólításra indult ki az utcára.

Az őr nem sokkal később azt látta, hogy a férfi ismét a buszpályaudvar felé tart, de azt mondta neki, hogy ne akarjon oda visszamenni. Miután testközelbe kerültek, az ittas férfi hadonászni kezdett, mire a biztonsági őr a jobb, majd a bal kezével olyan erővel ütötte fejbe, hogy a sértett hanyatt esett, feje pedig a betonnak csapódott. Az eszméletlenül elterült férfihoz a biztonsági őr ezután mentőt hívott.

Az ügyészség vádirata szerint az ittas férfi olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek a halálához is vezethettek volna, ha nem kap időben szakszerű egészségügyi ellátást. A biztonsági őr ellen ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.