Jogerős: Csillebérc az államé

Az ítélőtábla visszaadta az államnak az 1989-ben kijátszott csillebérci úttörőtábort és a rajta álló vadászházat.

MNO
2015. 11. 04. 12:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KISZ 1989-ben ajándékozta az úttörőszövetségnek a csillebérci tábort, majd tíz évvel később a területen lévő vadászházat eladták a Rácz Péter úttörőszövetségi elnök unokatestvére nevével fémjelzett Bau-bérc Kft.-nek – írja cikkében a Válasz.hu. Ezt követően az egész tábort megkísérelték privatizálni az offshore hátterű Mobilber Kft.-nek. Utóbbi céget az a Tóth Miklós vezeti, aki korábban az MSZP tulajdonában lévő Concedo Kft.-t is irányította – azaz Puch László volt pártpénztárnok kinevezettjeként szerzett némi hírnevet.

Az állam még 2000-ben, az első Fidesz-kormány idején indított pert az 1989-es állapot visszaállítása érdekében. Tizenöt évnyi bírósági huzavona után a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletet hozott: az úttörőtábor mellett a vadászház is az államé lett. Ennek érdekében a Magyar Úttörők Szövetségének, a Bau-bércnek és a Mobilbernek el kell hagynia a területet.

A központot ma még az úttörőszövetség vállalata, a Csillebérci Szabadidő Kft. üzemelteti, melynek ügyvezetője az MSZP volt elnökségi tagja, Nagy Nóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.