Közösen imádkoztak a Közel-Kelet békéjéért

Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak együtt Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.

MTI
2015. 11. 01. 22:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Keresztény–Zsidó Tanács által szervezett imaórán részt vett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, Székely János katolikus püspök, Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője, Róna Tamás és Radnóti Zoltán rabbi, valamint Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke.

Gáncs Péter az imaórát megnyitó beszédében úgy fogalmazott: „hisszük és reméljük, hogy ezt a világot nem az ökölbe szorított, gyűlöletre, bosszúra kész kezek irányítják és formálják, hanem azok a kezek, amelyeket imára emelünk és amelyeket a megbékélés jeleként egymás felé nyújtunk”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.