Sikkasztás a gyanú Gömöri Zsolt ellen

Az ügy egyetlen gyanúsítottja a Magyar Paralimpiai Bizottság volt elnöke.

2015. 11. 17. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytat egy személy ellen vizsgálatot a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) működésével összefüggésben – közölte kérdésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. Hozzátették: a nyomozás határideje 2016. március 1., amely meghosszabbítható. További részleteket – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem közölnek. Más forrásból megerősítették, az ügy egyetlen gyanúsítottja Gömöri Zsolt, az MPB volt elnöke.

Ismeretes, a fogyatékkal élő sportolókért dolgozó szervezet vezetőjéről május elején derült ki, hogy még 2012-ben Deutsch Tamás javaslatára hárommillió forintos támogatást kapott arra, hogy végtörlesztéssel kifizesse devizahitelét. Gömöri Zsolt korábban azzal védekezett, hogy minden köztisztviselőt megillet ez a lehetőség.

Az MPB – akkor még tényleges – elnökének ügyében június elején hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárást a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség utasítására a XIV. kerületi rendőrkapitányság. Innen került át az ügy az NNI-hez, ahol sikkasztásnak minősítették az ügyet, és gyanúsítottként hallgatták ki Gömöri Zsoltot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.