Strasbourgig megy az LMP Kövér László miatt

Szél Bernadett-től a párt szerint jogellenesen vonta meg a szót a házelnök – még júliusban.

MTI
2015. 11. 22. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: a parlament fideszes elnöke egy korábbi hasonló ügy elsőfokú perét már elvesztette Strasbourgban.

A strasbourgi bíróság tavaly szeptemberben elsőfokon kimondta, a magyar állam megsértette a Lehet Más a Politika és a Párbeszéd Magyarországért politikusainak véleménynyilvánítási szabadságát azzal, hogy az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket. A magyar állam fellebbezése után az ügy a másodfokú tanács elé került.

„Kövér László nem hallgattathatja el a neki nem tetsző véleményeket” – közölte Szél Bernadett, aki szerint a szómegvonás az egyik legsúlyosabb büntetés, amellyel parlamentáris keretek között egy képviselő magatartását szankcionálni lehet, és azzal a házelnök „sorozatban visszaél”.

Felidézte: Kövér László júliusban azért rótt ki büntetést az LMP képviselőire, mert a parlamentben feltartott táblákon a dolgozói szegénység áldozataira, a kivándorolni kényszerülő százezrekre hívták fel a figyelmet.

Az LMP társelnöke szerint a házelnök annak ellenére büntetett, hogy a frakció a házszabály szerinti időtartamban tartott fel táblákat, a képviselők pedig nem hagyták el helyüket, az ülés folytatását semmi nem akadályozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.