Tasnádi: öngyilkos akart lenni a magyar keresztapa

Kikerekedett a börtönben a vállalkozó, ahol már a szabadulását, nyugdíjas éveit, polgári életét tervezi.

MNO
2015. 11. 23. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luxuséletet éltem, megtehettem, megkerestem rá a pénzt – jelentette ki Tasnádi Péter a Blikknek adott interjújában. Kiemelte, hogy testvére rendőrtiszt volt, édesapja ezredes, sógora pedig rendőr tábornok. Vele közösen őrző-védő cégük is volt. A magyar maffia főnökeként emlegették, bár informálisan mindenki tudta, ki vetett szemet a vállalkozására.

Az interjúból kiderül, hogy a vállalkozó szabadulása után visszatért villájába, annak ellenére, hogy addigra felesége elhagyta, és kiderült, kislánya sem tőle van. Tovább akart dolgozni, ám hamarosan ismét rács mögé, majd pedig házi őrizetbe került. Azzal vádolták, hogy sósavval öntette le az anyósát, meg akarta öletni a feleségét és annak új élettársát. Emberölés előkészülete miatt hét év börtönre ítélték. Bizonyíték nem volt, valaki vádalkuval vallott ellene.

A vállalkozó beszámolt arról is, hogy perújításban a letöltött négy és féléves büntetését jogerős ítélettel 2007-ben csökkentették két évvel. Az idén új törvény született: akik korábban túlülték a büntetésüket, azoknak ezt le kell vonni a következőből. Ezt a „jóváírást” arra hivatkozva utasították el, hogy nem folyamatosan ült.

Vesztegetési ügyében az ügyészség sohasem kért letöltendő börtönbüntetést, az eljárás pedig kilenc éve folyik. A vállalkozót idén szeptemberben másodszor mentették fel: először bűncselekmény, majd bizonyíték hiányában. A második, immáron jogerős döntést most várja. Mivel azonban úgy tekintik, hogy az eljárás még folyamatban van, ezért a szabadulás előtt állóknak adható hazalátogatási kedvezményt nem kapja meg.

Ha kikerül a rács mögül, tervei szerint hatéves kislányát szeretné meglátogatni. Az ötödik felesége nem akarta behozni őt a börtönbe, kisbabaként látta utoljára.

Beszámolt arról is, hogy a börtönben minden jogát tiszteletben tartják: most is kóser ellátást kap. Ugyan ezt nem engedélyezték, de internet nélküli laptopot is igényelt, lévén épp harmadik könyvét írja. Egyébként jó helye van a börtönben, tisztességesen bánnak vele, ugyan fáj a dereka, de sportol, tévéjén négy csatorna van. Persze voltak mélypontjai, öngyilkosságra többször is gondolt. Kastélya, amely a cégé, még megvan, de eladásával kapcsolatban jogviták vannak, így szabadulása után nem oda megy, hanem Egerbe, élettársának kis öröklakásába. Párja orvos, pszichiáter, most is rendszeresen látogatja.

Egy éve hollywoodi filmesek is jelentkeztek nála, azóta kapcsolatban van velük. A szinopszist már elfogadták, de a megállapodást csak szabadulása után írja alá, hogy senki ne szólhasson bele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.