Hamarosan épülhet a budavári lovarda

Még az idén kiadhatják az építési engedélyt.

MTI
2015. 12. 02. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

L. Simon László azt mondta, hogy benyújtották az építésiengedély-kérelmet az egykori lovarda visszaépítésére, és ha minden jól megy, még az idén meglehet a jogerős építési engedély. Hozzátette: ettől függetlenül már ki lehet írni a közbeszerzési pályázatot, ezt idén meg fogják tenni, és reményei szerint jövő év január–februárban túl is lehetnek a pályázaton.

„Nagyon szeretném, ha 2016 márciusában munkaterület-átadás és alapkőletétel lehetne” – fogalmazott L. Simon László.

A Királyi Palota díszes lovardája a Vár nyugati falszorosának külső felén épült fel 1899-ben. A lovarda az 1944–45-ös ostrom során találatot kapott, és bár sokkal könnyebben helyreállítható lett volna, mint a Sándor-palota, mégis elbontották.

A lovardát korábbi helyén építik vissza Hauszmann Alajos tervei alapján, eredeti funkcióin túl az épület rendezvénytérként is működik majd, így többek között bálokat, művészeti vásárokat is befogadhat – mondta korábban Potzner Ferenc építész a budavári Csikós-udvar és környezete rekonstrukciós látványtervének bemutatásakor a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének szeptember végi ülésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.