Kiskorú érintett a Dubaj-perben?

Egy védett tanú meghallgatásával folytatódott hétfőn a „dubajozás” néven elhíresült persorozat.

Székely Fruzsina
2015. 12. 08. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiskorú is érintett lehet a 2011-ben kipattant, Dubajba kiközvetített lányok botrányában, ugyanis az ügyész bejelentette, emiatt készül módosítani a vádat – derült ki tegnap a persorozat folytatásán. A több éve húzódó ügyben először vallotta azt egy szépségkirálynő, hogy intim kapcsolatot létesített egy dubaji férfival. Azt, hogy miért nem jelent meg korábbi idézésre a bíróságon, azzal magyarázta: nem akarta, hogy kilétére fény derüljön. Ezúttal azonban védett tanúként érkezett a tárgyalásra.

– A harmadrendű vádlott felajánlotta, hogy ötezer dollárral többet kaphatok, ha „együtt alszom” az egyik dubaji úrral – mondta a szépségkirálynő a tárgyaláson. A fiatal nő arról is beszámolt, összesen négyszer közvetítették ki Dubajba, ebből két alkalommal került intim kapcsolatba egy ottani férfival.

Az első, 5 napos kintléte valóban csak a megbeszélt bulizásról, vacsoráról, mozizásról szólt, amiért összesen 600 ezer forintot kapott – fejtette ki a hölgy, majd azt is elmondta: második alkalommal már két estét is a „herceggel” töltött. Ebből az egyiken kerültek intim kapcsolatba, cserébe 6-8 ezer euró közötti összeggel térhetett haza. Következő kiutazása a másodikhoz hasonlóan végződött, ezúttal azonban 8-10 ezer eurót kapott szolgálataiért – idézte fel.

Kiderült, a másod- és harmadrendű vádlottaknak ezután osztotta szét az előre megbeszélt 20-20 százalékot, akik – állítása szerint – akkor sem tűntek meglepettnek, amikor háromszorosát kapták a korábbi összegnek.

A tárgyaláson úgy tűnt, ez lényegi kérdése lehet az ügynek, ugyanis közel 20 percet szenteltek annak, hogy kiderítsék: előre tudták-e a vádlottak, hogy több pénzt fog kapni a „partihosztesz” az extra szolgáltatásokért.

Habár júniusban még zárt tárgyalást tartottak „szenzitív tartalmú hangfelvételek” elemzésére hivatkozva, tegnap az ügyész több 2010-es telefonbeszélgetést is lejátszott a sajtó jelenlétében. Ezekben két hölgy a védett tanúról a vallomásával ellentétes dolgokat állított, köztük azt is, hogy első alkalommal már együtt töltött egy éjszakát az említett férfival. Emiatt vélhetőleg a következő tárgyalási napon szembesíti majd a bíróság az érintetteket.

Mint azt korábban megírtuk, a vád szerint K. Zoltán, valamint két társa 2009-ben hoszteszmunka és fotózás címszó alatt szexuális munkákra közvetített ki külföldre és nagyobb hazai eseményekre több hölgyet is. K. Zoltán ellen 55 rendbeli, egyik társa ellen 2 rendbeli, másikuk ellen pedig 36 rendbeli társtettesként, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette a vád. A tárgyalás februárban folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.