Orbán Viktor veje sötétséget hagyott maga után

A Zalaegerszegen nemrég felszerelt, új lámpák a járdák helyett a lámpaoszlopra szórják a fényt.

MNO
2015. 12. 24. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén áprilisban, Orbán Viktor vejének cége, az Elios Innovatív Zrt. építette ki 1 milliárd forintból az új LED-es közvilágítást Zalaegerszegen. A beruházás során mintegy 6 ezer lámpatestet cseréltettek le modern fényforrásra – olvasható az Indexen.

A munkálatok elkezdésekor a város polgármester még arról beszélt, hogy a kisebb energiafelhasználású lámpákkal évente mintegy 50 millió forintot lehet spórolni. Ráadásul a kialakítások során figyelembe vették a lakosság igényeit is. Utóbbi, mint később kiderült, nem egészen igaz, hiszen többen panaszkodtak arra, hogy a lámpák a járda helyett inkább az oszlopokat világítják meg.

A hibák miatt Balaicz Zoltán fideszes polgármester – az LMP által megszerzett dokumentumok szerint – levélben kért segítséget a Megyei Jogú Városok Szövetségétől, és egyúttal reklamált az Elios Zrt.-nél is. Kiderült, hogy Orbán vejének cége a tervezés során nem végezte el a megfelelő vizsgálatokat. A hiányosságok pedig csak gyűltek, Balaicz leveleiben a következőkről számolt be:

A kiépítést végző cég – amelynek 3,5 milliárd forintos bevételéből az állami és önkormányzati megrendelések 2,9 milliárdot  termeltek – nemrég elismerte, hogy saját méréseik szerint sem érte el a város több pontján a korszerűsítés előtti értékeket a világítás.

Egyébként az Elios Zrt.-ből épp a zalaegerszegi beruházás idején szállt ki Tiborcz István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.