Többmilliárdos informatikai fejlesztés a közoktatásban

A projekt keretében informatikai tantermi eszközöket szereznek be vagy cserélnek korszerűbbre.

MTI
2015. 12. 31. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az áll: a kiemelt projekt célja, hogy a közoktatási intézményeket korszerű, a kor igényeit kielégítő informatikai eszközökkel lássák el.

A projekt keretében informatikai tantermi eszközöket szereznek be vagy cserélnek korszerűbbre, biztosítják a tankönyvek és tananyagok elektronikus hozzáférését, és fejlesztik a digitális írástudást, elősegítve a digitális leszakadás megállítását.

Közölték: március 31-ig minden, a projektben érintett intézménybe eljutnak az eszközcsomagok, és üzembe is helyezik az informatikai szaktantermek felszerelését biztosító eszközöket. Az európai uniós projekt során több mint 69 ezer informatikai eszközt adnak át a köznevelési intézményeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.