Vaklárma volt az óbudai bombariadó

A rendőrök nem találtak robbanótestet a III. kerületi iskolában.

MNO
2015. 12. 09. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csécsi Soma közölte, befejezték a tűzszerészek az intézmény átvizsgálását. A BRFK közveszéllyel fenyegetés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Korábban több hírportál is arról számolt be, hogy a budapesti Kiscelli közben található British International Schoolt bombariadó miatt ürítették ki.

Az M1 csatorna tudósítója a helyszínről jelentkezve arról számolt be, hogy a TEK és a rendőrség lezárták az iskolába vezető utat és annak 2-300 méteres körzetét. Az M1 információi szerint óra közben a tanárok egy „biztonságos” terembe terelték a diákokat és felhívták a szülőket, hogy mielőbb menjenek értük.

Helyszíni tudósítónk délután fél egykor azt közölte, hogy a szűken vett környéket hermetikusan lezárták a hatóságok. Gépfegyveres TEK-esek és egyenruhás rendőrök szállták meg a környéket, tudósítónk egy rendőrségi tűzszerész autót is látott elhajtani az iskolától.

Kollégánk beszélt az egyik diákkal, aki annyit tudott elmondani, hogy az iskolában összeterelték őket egy terembe, ahol két órán át kellett várniuk, de nem mondták el nekik, hogy miért. Kaptak ásványvizet, kekszet és banánt is, amíg ott kellett várakozniuk. Akiért jöttek a szüleik, azokat hazaengedték velük.

Más információk szerint egyes diákok a közeli Kiscelli Múzeumban várják szüleiket.

 

A British International School délután kiadott közleménye szerint reggel fél kilenckor telefonon érkezett a bombafenyegetés. Összhangban az iskolai szabályzattal, értesítették a rendőrséget, és azonnal kiürítették az iskolát a diákok és a személyzet biztonsága érdekében – írták. Az iskola működése szerdán szünetel, mindenki sértetlen, a rendőrség átvizsgálta az épületet – közölték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a rendőrségre szerdán 8 óra 44 perckor érkezett bejelentés bombafenyegetésről. A BRFK és a TEK a helyszínen megtette a szükséges intézkedéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.