A borsodi cigány vajda üzent Budapestre

Lakatos Attila azonnali lemondásra szólítja fel a roma önkormányzat teljes vezetését.

MNO
2016. 01. 19. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Roma Önkormányzat botrányos körülmények között lezajlott hétfői rendkívüli üléséről – melyet a szívinfarktus miatt kórházba kerülő elnök, Hegedűs István nélkül is megtartottak – portálunk is tudósított. Az ordibálásig, rendőri „közbelépésig” fajuló eseményekről ide kattintva olvashat.

Az ORÖ körüli, nyomozási szakaszban lévő ügyek a borsodi cigány vajdát, Lakatos Attilát arra sarkallták, hogy nyílt levelet juttasson el szerkesztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk:

Felszólítjuk az Országos Roma Önkormányzatot, hogy azonnali hatállyal oszlassa fel magát! Az Önkormányzatot kísérő folyamatos botrányok akadályozzák a szervezet normális működését. A kialakult helyzetben képtelen ellátni a cigányság képviseletét, lejáratja az általa képviselni kívánt embereket, akadályozza a cigányság részére elérhető felzárkóztatási programok elindítását.

Kérjük az Önkormányzat képviselőit, hogy egyéni érdekeiket feladva, vélt vagy valós sérelmeiket elfelejtve hozzák meg ezt a döntést a cigányság érdekében!

Miskolc,2016-01-19

A dokumentumot Lakatos mellett Barna Attila, a B-A-Z Megyei Roma Önkormányzat elnöke és Váradi Gábor, Miskolc Város Roma Önkormányzatának elnöke is aláírta.

A tabudöntögetőnek tartott Lakatos Attilával vendégszerzőnk, Forgács István készített korábban interjút, kattintson ide!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.