Egyirányú lesz a Slachta Margit rakpart

A budai alsó rakpart érintett szakaszán a támfal melletti forgalmi sávot a közúti forgalom elől lezárják.

MTI
2016. 01. 02. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint január 4-étől előreláthatóan 2016. április 30-áig a Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján a BKV Zrt. mint beruházó a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel együttműködve újjáépítteti a 2013-as árvízben megsérült támfalat a III. kerületi Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki szakaszán. A budai alsó rakpart érintett szakaszán a támfal melletti forgalmi sávot a közúti forgalom elől lezárják, így észak felé egyirányú lesz az alsó rakpart.

A tervek szerint 278,8 folyóméteren elbontják a meglévő rossz műszaki állapotú, vegyes anyagú támfalat, és helyére 7 méter mély alapozással, az érvényes előírásoknak is megfelelő magassági szintig, a korábbinál hosszabb, mintegy 353,8 méteres vízzáró vasbeton támfal épült, hogy megfelelő védelmet biztosítson a jövőben esetlegesen előforduló rendkívüli árhullámokkal szemben is. A munkálatok során 1200 köbméter betont és 55 tonna acélt dolgoznak be.

Az Óbuda felől érkező közúti forgalom csak zsákutcaként használhatja az alsó rakpart északi szakaszát a Hajógyári-szigetre vezető hídig, a Hajógyári-sziget megközelíthetősége érdekében. A BKK terelőútként a Szentendrei út – Flórián téri felüljáró – Árpád fejedelem útja – Margit hídi lehajtó – Budai alsó rakpart útvonalat javasolja.

A tájékoztatás szerint a munka ütemezésénél kiemelt figyelmet fordít a BKK arra, hogy a budai fonódó villamoshálózat forgalomkorlátozásaival ne egyidejűleg vezesse be a rakpart egyirányúsítását, ezenfelül a január eleji kezdési időpont a lehető legkedvezőbb a közúti forgalom szempontjából is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.