Folytatódik az oszlopháború

A rendőrség nem asszisztál a Mahir elleni akcióhoz. Végzés háromhetes késéssel

2016. 01. 06. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méltatlan és megdöbbentő, hogy egy jogállamban utcai harcok döntsenek el egy kizárólag a bíróságra tartozó kérdést – közölte tegnap lapunkkal Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője azután, hogy a budapesti utcákon a Budapest Közút Zrt. ismét nekiesett a Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartozó cég oszlopainak. Az önkormányzati társaság akcióját a Mahir továbbra is jogellenesnek tartja, azután is, hogy három hét késéssel kézhez kapták a Fővárosi Törvényszék végzését arról, hogy elutasítják a reklámcégnek a bontás megakadályozását célzó, ideiglenes intézkedés iránti kérelmét. A bíróságon érdeklődésünkre megerősítették: a végzés nem jogerős, a Mahir az ellen 15 napon belül fellebbezhet.

Ez az a dokumentum, amelyet még senki sem látott, de a Faktor.hu portál már vasárnap ismertette, s amelyre Kocsis Máté (Fidesz–KDNP) fővárosi tanácsnok is hivatkozott, amikor a rendőrség segítségét kérte a bontáshoz. Erre Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó „belbiztonsági kérdésnek” nevezte az oszlopok ügyét és karhatalmi segítséget ígért. Azonban tegnap a rendőrség elismerte illetéktelenségét, s az egyik belvárosi oszlopnál intézkedő egyenruhás az MNO.hu szerint közölte: „Nem lép közbe, hacsak nem történik szabálysértés, ugyanis polgári peres eljárásról van szó.”

Az oszlopbontók tegnap több esetben kudarcot vallottak, például a Szent István-bazilikánál. A Podmaniczky utcában sem jártak sikerrel, csak megrongálták a Mahir Cityposter tulajdonát. Mint ismeretes, a Fővárosi Törvényszéken hétfőn kezdődik a fővárosi önkormányzattal 2006-ban 25 évre kötött szerződés szeptemberi felmondásának érvénytelenítése miatti per.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.