Kancellárok kerülhetnek a kórházak élére is

Az Index szerint rövid tájékoztatón jelentették be a kórházi vezetőknek a változást.

MNO
2016. 01. 14. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét elején tájékoztatta arról a kórházigazgatókat Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár, hogy a kórházak élére is kancellárokat terveznek kinevezni – írta az Index. A politikus elmondta, hogy az egyetemek gazdasági felügyeletéhez hasonló rendszert hoznának létre a kórházakban is: az államot képviselő kórházi kancellár ellenőrizné a gazdálkodást.

A lap forrásai szerint egyelőre nem lehet sokat tudni az új rendszerről, így azt sem, hogy minden kórház kapna-e kancellárt, illetve hogy milyen hatásköröket társítanának az új poszthoz.

A korábban önkormányzati fenntartásban álló kórházakat 2012-ben helyezték állami fenntartás alá. A fenntartó először a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) volt, majd ezt váltotta 2015 áprilisában jogutódja, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

A kancellárok feladata lehet majd az Index szerint az adósságok folyamatos újratermelődésének megakadályozása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.