Kapitulált a főváros: visszaadja a Mahir oszlopait

A cég azt szeretné, hogy Budapest a saját költségén állítsa helyre az eltávolított oszlopokat.

MNO
2016. 01. 27. 15:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, miután a főváros megkezdte kitépni a Mahir Cityposter Kft. oszlopait, a vállalat arra szólította fel az önkormányzatot, hogy ne folytassa a hirdetőeszközök elbontását, s az elvitt utcabútorokat adja vissza. Emellett a bíróságtól is kérték, hogy tiltsa el a fővárost a jogsértéstől. Ez január 11-én – ideiglenes intézkedéssel – meg is történt, majd a Mahir ismét visszakérte az jogos tulajdonát. A reklámhordozókat – egy drónfelvétel szerint – a hóban, elfektetve helyezték el.

Magyar György, a Mahirt képviselő ügyvéd kérdésünk nyomán most arról tájékoztatta portálunkat, hogy a cég kedden kapott egy felhívást a fővárostól, melyben az áll, hogy a következő két hétben elszállíthatják az oszlopokat a telephelyről.

Az ügyvéd kiemelte: a levélre azt válaszolták, nagyon örülnek, hogy az önkormányzat belátta a jogellenességet, ahogy annak is, hogy visszaadják az oszlopokat. Azonban mivel nem szeretnék a költségeiket tovább növelni, arra kérik a fővárost, hogy a saját költségén, a saját eszközeivel helyezze vissza a kiszaggatott utcabútorokat, az eredeti állapotukban, az eredeti helyükre, ugyanebben a két hétben, hogy betölthessék eredeti funkciójukat.

„Mivel jogellenesen vitték el az oszlopokat, kötelesek őket visszatenni oda, ahonnan elvitték, és nem háríthatják ránk ennek a költségét és felelősségét” – hangsúlyozta Magyar György, s hozzátette: amennyiben a helyreállítást a főváros megkezdené, ezt a Mahir Cityposter Kft. munkatársai ellenőriznék, rögzítenék és jegyzőkönyveznék, mert így lesz teljes körű a rehabilitáció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.