Nem fizetett osztalékot Ákos cége

Tavalyelőtt 97 milliós nyereséggel zárt Kovács Ákos bt.-je, de osztalékot ekkor és ezelőtt sem fizetett.

MNO
2016. 01. 03. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem 2014-ben, sem az azt megelőző években nem hagytak jóvá Kovács Ákos bt.-jének tulajdonosai osztalékfizetést, bár a cég mérlegfőösszege tavalyelőtt meghaladta az 576 millió forintot – írta a Napi.hu. A tavalyelőtti évet 97 millió forintos nyereséggel zárta a bt. 2012-ben uniós támogatást is elnyert.

Öt éve 261, 2012-ben 241 milliós forgalmat bonyolított a Fehér Sólyom Bt., tavalyelőtt pedig 267 millió forint volt a bevétele. Az adózott eredményt viszont az eredménytartalékba helyezték, osztalékot nem fizettek.

A Fehér Sólyom Bt.-t 1992-ben hozták létre, beltagja Kovács Ákos, kültagja pedig felesége, Őry Krisztina. Egy bejelentett dolgozója van jelenleg a cégnek, tavaly pedig az átlagos statisztikai létszám két fő volt, bérre 1,68 millió forintot költöttek. A bt. 2012 októberében 27,965 millió forintos uniós-magyar támogatást is elnyert, a projekttel kapcsolatos kifizetés legutóbb tavaly februárban volt.

Az elmúlt években 26,5 millió forintért szerződött a bt.-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a cég pedig a közszolgálati tévé- és rádiócsatornáknak készített szignálokat, zenei anyagokat, illetve két koncertfelvételt adott el nekik.

Az Ákos nőkkel kapcsolatos kijelentései miatt szerződést bontó Magyar Telekom Nyrt. mellett a koncertek támogatója volt az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., amely a 2012-es országos turné szponzorálására 9 millió, támogatásra pedig 1 millió forintot adott.

Kovács Ákos támogatása kapcsán megszólalt Kövér László is: a házelnök az Echo TV Mélymagyar című műsorában beszélt arról a napokban, hogy a nemzeti érzelmű vállalkozóknak kellene szponzorációs szerződést kötniük Ákossal. „Álljanak össze öten-tízen, és mondják azt demonstratíve [ ], hogy köszönjük az eddigi támogatását a művész úr nevében ennek a cégnek, de mi meg azzal nem értünk egyet, hogy valakinek véleménye okán retorzióban legyen része. Mi ugyanúgy gondolkodunk, mint azok, akik szerint [ ] a női szerep legmagasabb rendű megvalósulása a gyermekszülés, akár tetszik ez, akár nem, akkor mi kötünk vele szponzorációs szerződést.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.