Oszlopvédők a hatóságok célkeresztjében

Hiányzó cégtábla miatt megszüntetnék a Mahir oszlopait védõ társaságot.

2016. 01. 30. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Simicska Lajos üzletember érdekeltségében álló társaság jogi képviselője emlékeztetett: a Fővárosi Törvényszék január 11-én többek között azért napolta el március elsejére a cég által indított pert, mert az önkormányzat jogi képviselője többszöri kérdésre sem tudta elmondani, milyen jogszegés alapján mondták fel 2015 szeptemberében a Mahirral 2006-ban kötött 25 éves szerződést.

Mivel a fővárosi jogtanácsos korábban azt sem tudta megmondani, hogy a Mahirnak hol milyen hirdetőoszlopai vannak, a bíró egy táblázat elkészítését is kérte tőle. Ez azért is meglepő, mert a bíróság ideiglenes intézkedésééig 169 berendezést bontottak le és szállítottak el egy kispesti telephelyre. Magyar György szerint teljesen elfogadhatatlan az is, hogy a megrongált, hóban, fagyban, sárban tárolt oszlopokat most a Mahirral vitetnék vissza. – Tegye vissza az, aki jogellenesen elvitte! – tette hozzá, megjegyezve: a törvényszék március 1-jén dönthet arról is, hogy a főváros az ügyben helyezzen kárletétbe hatszázmillió forintot.

Közben egy hiányzó cégtáblára hivatkozva a rendőrség törvényességi felügyeleti eljárást indított a cégbíróságon a Legion Invictus Kft. ellen, amely januárban több esetben is megakadályozta, hogy elvigyék a Mahir hirdetőoszlopait. Az eljárás végén akár a cégnyilvántartásból is törölhetik a társaságot.

Böröczky Kornélia, a Legion Invictus Kft. ügyvédje lapunknak elmondta: pénteken kapták kézhez az eljárás megindításáról szóló végzést. – Fellebbezünk. A hiányolt cégtáblát január eleje óta mindennap kiteszi az ügyvezető, de azt rendszeresen ellopják. Ilyen alapon eddig még nem szüntettek meg céget, a bíróság ilyenkor elfogadta a fellebbezéseket, sőt még bírságot sem szabtak ki. E joggyakorlat alapján bízom abban, ez most sem lesz másként – hangsúlyozta az ügyvéd.

Mint ismeretes, január elején a cég két biztonsági őrét a Teve utcai rendőrpalotába vitték, ahol garázdasággal gyanúsították meg őket. Később a Legion Invictus ügyvezetőjét hívták be a szokásos éves ellenőrzésre, de kizárólag csak a Mahir Cityposterrel kötött szerződésük érdekelte a rendőröket, akik végül mindent rendben találtak a cégnél, mégis tovább vizsgálódnak. Magyar György szerint a történtek a hatalmi arrogancia újabb bizonyítékai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.