Szabadlábon a volt fidelitasos

Harmincezer eurónyi hamis bankjeggyel bukott le V. Áron Sebestyén.

Győr Ágnes
2016. 01. 09. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, V. Áron Sebestyén a Keleti pályaudvarnál bukott le, ahol be akart váltani egy 100 euróst. Itt azonban észlelték, hogy a pénz hamis. A fiatalember el akart menekülni, de a rendőrök elfogták, és ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála. A gyanúsított budai, Logodi utcai lakóhelyén házkutatást tartottak, ahol 297 darab – feltehetően hamis – 100 eurós, valamint öt darab 20 eurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, kihallgatásakor azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt.

Az illetékes bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.V. Áron esete azért is keltett jelentős médiavisszhangot az ügy kirobbanásakor, mert – mint azt az Index hírportál kiderítette – a férfi korábban a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke. A Fidesz akkor közleményben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból többek között tagdíjelmaradás miatt. Leszögezték, cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak. A közlemény tartalmának ellentmondott több, a sajtóban megjelent cikk. A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap 2014. december 12-i számának tanúsága szerint V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be.

Arra, ez miként volt lehetséges, a Fidesz az Origo hírportálnak akkor azt válaszolta: V. Áront 2012-ben kizárták a pártból, ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott.Január 4-én egyébként a 444 hírportál Már legalább államtitkár lehetnél, ha ott lettél volna ezekben a bulikban címmel publikált cikket, amelyben a Fidelitas képgalériájából válogattak. A publikált fotókon többek közt V. Áron is látható Kerékgyártó Gáborral, aki később egy ideig a budapesti Fidelitas elnöke volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.