Vitézy megint beszólt Tarlósnak

A főpolgármester nem érti Budapest közlekedésének lényegét – írta a BKK volt vezetője.

MNO
2016. 01. 31. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról portálunk is beszámolt ez év áprilisától már kevesebb feladatkör tartozik majd a BKK-hoz. Vitézy Dávid egykori BKK-vezető Facebook-oldalán reagált a változásokra.

„Amikor a BKK-t felállítottuk, az volt a cél, hogy egy integrált közlekedésszervező alakuljon, ami egyszerre foglalkozik a tömegközlekedéssel, a gyalogosokkal, az autós és a biciklis közlekedéssel, követve számos sikeres város modelljét Londontól Szingapúrig.”

Vitézy jelezte, hogy „nem 1974-et írunk, még ha az akkor fiatal mérnökök némelyikének nosztalgiája oda is próbálja most a várost és a közlekedéspolitikát visszarepíteni” – így szólt oda újfent Tarlós Istvánnak.

A korábbi vezető megjegyezte, hogy régimódi stratégia az autósoknak kedvezni, a biciklisek térnyerésétől a közösségi közlekedési módokig rengeteg érvvel támasztotta alá az aktuális trendeket.

„2016 van, és ha most épp visszafelé is indult Budapest e téren, biztos vagyok benne, hogy a jövő ellen sikeres harcot nem lehet vívni – és épp a fenti trendek, kihívások, szemléletváltás miatt lesz még egységes és korszerű szemléletű közlekedéspolitika, közlekedésirányítás Budapesten” – zárta le gondolatmenetét Vitézy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.