A tanár ütött, a szülők kértek elnézést

A család „hálás az iskolának, hogy oda járhat a gyerekük”.

MNO
2016. 02. 18. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes eset történt a szentendrei Ferences Gimnáziumban. Az Index hírportál beszámolója szerint az egyik testnevelő tanár úgy arcon vágott egy diákot, hogy annak ömleni kezdett az orrából a vér. A bántalmazott gyerek szülei azért nem fordultak a rendőrséghez, mert azok „hálásak az iskolának, hogy oda járhat a gyerekük”. A tanárt mások sem jelentették fel, pedig nem ez volt az első ilyen incidens. Tavaly egy kulcscsomót vágott az egyik diákhoz.

Az esetet követően a tanár megúszta egy elbeszélgetéssel, most azonban kirúgták az intézményből. Portálunk iskolai forrásokból úgy tudja, közös megegyezéssel távozott.

Frész Attila Timóteus, az iskola igazgatója az Index kérdésére elmondta, hogy a történtek után vizsgálatot indított, amelynek idejére felfüggesztette a munkavégzés alól a tanárt. Az oktatónak február 15-én „megszűnt a munkaviszonya”.

E hétvégén tartanak gyűlést a szülői szervezetnek, amelyen szélesebb körben is elmondják, mi történt.

Az MNO úgy tudja, hogy problémás magatartású gyerekről van szó: az incidens előtt tanára többször is kiküldte a tornateremből, mert a szertorna során balesetveszélyesen viselkedett. Ennek ellenére a terembe újra és újra visszament, ezt elégelte meg a tanár. Bár a szülők az esetnek nyilván nem örültek, elnézéskérésük elsősorban arra vonatkozott, hogy az iskola annak ellenére foglalkozik gyerekükkel, hogy kezelése nem egyszerű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.