Fordulat a tüntető gimnáziumoknál

Nyílt levélben utasítják el a köznevelési kerekasztalt.

MNO
2016. 02. 10. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Herman Ottó Gimnázium, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium és a Teleki Blanka Gimnázium képviselői közös levelükben arról értekeznek, hogy az oktatási kerekasztalon a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányul. Szerintük a megjelent szervezetek nem kompetensek a köznevelés belső problémáit illetően. A levél már csak azért is meglepő, mert a keddi tárgyaláson jelen volt a Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter.

Ráadásul az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy eredményes volt a megbeszélés. Ezzel szemben a nyílt levélben már azt írják, hogy

„a kormány hiába akarja összemosni az elégedetlenségi mozgalom egyik emblematikus figurájának véleményét a tiltakozó intézmények valódi akaratával. A Herman igazgatója a saját nevében nyilatkozhat, mi viszont a 737 csatlakozó intézmény nevében nyilvánítjuk ki álláspontunkat”.

Az országos tiltakozáshoz csatlakozók követelései:

A Tanítanék Mozgalom ezért február 13-án ott lesz a Kossuth téren tartott tüntetésen, amit a Pedagógusok Szakszervezete hirdetett meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.