Magánházakra tennének térfigyelő kamerákat

Jelenleg Cibakházán 32 térfigyelő kamera működik, ezek számát két év alatt szeretnék megduplázni.

MTI
2016. 02. 04. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegyes Zoltán polgármester elmondta: jelenleg Cibakházán harminckét térfigyelő kamera működik, ezek számát két év alatt szeretnék megduplázni. A berendezések felszerelése óta, néhány év alatt ugyanis a felére csökkent a bűncselekmények száma a településen.

A lakosokat azért keresték meg, mert a kamerák villanyoszlopokra kihelyezése érdekében zajló engedélyeztetési eljárás rendkívül bonyolult és hosszadalmas, akár egy évig is eltarthat – tette hozzá.

Kiemelte, hogy a kamerák magánportákon – például házak homlokzatán, udvari épületen – való felszerelésével az érintett lakosok is jól járnak: bár ők fizetik a működtetés évi néhány száz forintos költségét, az éjjellátó kamerák a saját ingatlanjukat is megfigyelik. Ráadásul nem kell a berendezések beszerzésével és telepítésével járó több tízezer forintos költséget állniuk, jegyezte meg.

A polgármester kitért arra, hogy a felhívás kedvező fogadtatásra talált a lakosok körében, többen is jelezték, hogy élni kívánnak a lehetőséggel. A jelentkezőket folyamatosan regisztrálják, és a rendőrséggel egyeztetve döntenek arról, kinek az ingatlanjára kerül majd kamera.

Hegyes Zoltán kérdésre válaszolva elmondta: az idei költségvetés elkészülte után dől el, hogy ebben az évben hány kamerát tudnak majd vásárolni. A meglévő harminckettőből huszonnégy kamerát a Belügyminisztériumtól kaptak tízmillió forintból, a többit saját forrásból vették korábban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.