Megalakult Kónya Péter új pártja

Az Együttből és a Szolidaritás mozgalomból is kivált politikus a 2018-as választásokra készül.

Markotay Csaba
2016. 02. 12. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új párt neve Szolidaritás a Köztársaságért Párt, illetve rövid elnevezéssel Szolidaritás párt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az SZKP vagy az SZP betűszót használják-e.

Tavaly év végén Kónya Péter még arról beszélt, hogy nincs döntés a pártalapításról, ehhez képest a létesítő okirat novemberben már a bíróság előtt volt. A bírósági bejegyzés tényét érdeklődésünkre Kónya is megerősítette. Arra a felvetésünkre, hogy miért titkolta eddig az új párt indulását, azzal válaszolt: az alapítást technikai dolognak tartja, az érdemi munka csak ezután jön. Azt is elárulta, hogy terveik szerint a 2018-as választásokon már rajthoz állnak. A Szolidaritás mozgalomból többen is követték Kónya Pétert az új pártba, de nem tudni, hányan vesznek részt a munkában.

Korábban Kónya egyértelművé tette, hogy amint bejegyezték az új pártot, lemond a Szolidaritás mozgalom társadalmi elnöki posztjáról. Tegnap délután a mozgalom honlapján még mindig ő szerepelt társadalmi elnökként. Ennek kapcsán elárulta, hogy már decemberben lemondott, a tisztség azóta betöltetlen.

A Szolidaritás mozgalom tavaly év elején „szakított” az Együtt-tel. Februárban távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, de a listán szerzett parlamenti, illetve fővárosi mandátumukat nem adták vissza, emiatt nagy feszültség alakult ki. Kónya Péter azonban alig egy évvel később a mozgalomból is kivált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.