Milliárdos cégben érdekelt az eltűnt zenész

A Hvg.hu szerint menő vállalkozásban volt része a látszólag anyagi gondokkal küszködő Farkas Mihálynak.

MNO
2016. 02. 01. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenészkörökben jól ismert dzsesszzongorista, Farkas Mihály tavaly november 22-én tűnt el. A Hvg.hu most azt írja: noha a zenésznek anyagi gondjai voltak, személye megegyezik a remekül jövedelmező SDA-csoport tulajdonosának egyik fő részvényesével. Az SDA tavaly elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) háttérintézményének, az Educatio Kft.-nek a megbízását az egyetemeken használt, az állam által már megvásárolt Neptun nevű szoftver továbbfejlesztésére.

A cég a tervezett 540 milliónál drágábban, közel 800 millióért vállalta a feladatot. Végül az alig egy hónap alatt lebonyolított eljárás eredményeként bruttó 924 millióba került a rendszer bevezetése, ráadásul az SDA a továbbiakban a karbantartásért is felel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.