Öt év után sem temetik a Dunában talált áldozatokat

A maradványokat a Margit híd 2011-es felújításakor találták.

MTI
2016. 02. 17. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint a zsidó szervezetek arra várnak, hogy az igazságügyi intézet öt év után kiadja a maradványokat, és a főváros hozzájárulásával méltó módon eltemethessék a csontokat.

A csontokat a Margit híd felújításakor búvárok találták meg, azóta zsákokban pihennek, néha elővették őket a vizsgálatok miatt. A zsidó szervezetek, bejegyzett egyházak évek óta kérik: adják ki a maradványokat, szeretnék ők eltemetni a mártírjaikat.

A lap megkeresésére a Nemzeti Örökség Intézete a temetkezési törvényre hivatkozva azt közölte, a területileg illetékes önkormányzat dolga az ismeretlen elhunytakat eltemetni.

A főváros sajtóosztálya arról adott tájékoztatást: előrelépés történt az ügyben, igaz, jelenleg az említett szervezetek között zajlik egyeztetés a végtisztesség megadásának részleteiről. A lap erre utalva azt írta: úgy tudják, a felekezetek között nincs vita.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.