Péter Gáborral támadják Galló Istvánnét

A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint Péter Gábor volt Galló Istvánné apja, ez azonban nem igaz.

Lakner Dávid
2016. 02. 03. 14:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hogy ki valójában Galló Istvánné, a pedagógustüntetések főalakja?” – ezt a kérdést tette fel Facebook-oldalán Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, meg is válaszolva: az ÁVO, majd ÁVH vezetőjeként elhíresült Péter Gábor lánya.

Túl azon, hogy felmenőjéről így sem tehet senki, ez nem igaz: a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője Péter Piroska néven született Gödöllőn 1953. november 27-én. Péter Gábor azonban 1953. januárjától május 25-éig rabságban volt, ráadásul éjjel-nappal bilincsben tartották.

Mint azt az interneten is hamar meg lehet találni, Gallóné édesanyját Kovács Ilonának hívják, Péter Gábor felesége Simon Jolán volt, így az apa mellett az anya sem stimmelhet. Nem is: Gallóné az MNO megkeresésére elmondta, hogy édesapja Péter Ferenc egyetemi adjunktus. Az ügyet a PSZ vezetője nem kívánta ezen túlmenően kommentálni, mint mondta, megteszi Bencsik ellen a szükséges jogi lépéseket.

Bencsik András azóta a kérdéses posztot eltávolította Facebook-oldaláról.

Nemcsak volt kommunista alakokkal igyekeztek eddig kompromittálni a tiltakozó pedagógusokat: a Pesti Srácok kedd este hozta, hogy „a kormány megbuktatásában érdekelt Soros György-féle civilek lázítják a pedagógusokat”, amit az MTI a cikk megjelenése után nem sokkal szemlézett is. A lap arról írt, hogy az Országos tantestületi értekezletet egyebek közt a Hívatlanul és a Humán Platform hirdette meg. Előkerült Gyurcsány neve is: a Pesti Srácok cikke szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete budapesti választmányának ügyvivője Komjáthy Anna, aki 2008-ban kiállt a Gyurcsány Ferenc által bevezetni szándékozott vizitdíj mellett.

És hogy mi köze Sorosnak a túlközpontosítás, az adminisztrációs terhek és a magas óraszámok miatt tiltakozó pedagógusokhoz? Az MTI szemléje szerint ez: „a Humán Platform mögött »Soros György képe is felsejlik«, miután a szervezet arca, Gulyás Márton annak a Krétakörnek volt tagja, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól”. Trükkös módon hozták Heller Ágnes filozófussal is kapcsolatba azokat a pedagógusokat, akik tiltakozása kapcsán Balog Zoltán miniszter is elismerte: „túltoltuk a biciklit egy kicsit”, a Klik működését pedig hosszan bírálta az Emmi háttérintézménye, az OFI is. Az MTI szemléje szerint ugyanis a Humán Platformnak az egyik tagszervezete az Oktatói Hálózat, és ennek tagja Heller Ágnes.

Szerda délután már azzal lépett a nyilvánosság elé a Fidesz–KDNP képviseletében Hollik István: a bukott baloldal képviselői állnak több tüntetés mögött is. Hollik arra figyelmeztette a pedagógusokat, hogy 2010 előtt a baloldali politikusok vették el tőlük a tizenharmadik havi bérüket. Kedden pedig a Fidesz-frakció adott ki közleményt, az MSZP-s Tóbiás József mondataira reagálva. „Tóbiás József és a szocialisták kormányzásuk alatt csökkentették a pedagógusok bérét és több tízezer pedagógust tettek utcára. Most is csak kihasználják és olyan balliberális civilszervezetekkel hergelik őket, akik eddig a bevándorlók mellett szerveztek tüntetéseket, nem a gyermekek és nem a pedagógusok fontosak számukra” – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.