Polgármester feleségét segítették a kopaszok

Az MSZP-t az NVI-nél négy másodperccel megelőző hölgy Erdősi László András herceghalmi polgármester neje.

FB
2016. 02. 23. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd délelőtt állóháború alakult ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél, miután kopasz férfiak elállták az MSZP-s Nyakó István útját, így egy idős hölgy négy másodperccel hamarabb tudott népszavazási kezdeményezést leadni a vasárnapi boltzár kérdésében. Az ügyre reagáltak a pártok – köztük cinikusan, a baloldalt ekézve a Fidesz is –, az MSZP tüntetést tartott, az NVI vezetője pedig reformért kiáltott.

A hölgyről – aki az NVI-nél nem árult el semmit saját magáról – időközben az Index kiderítette, hogy Erdősi László András felesége. Az M1 híradójában később elhangzott, hogy a beadványokat benyújtó Erdősi Lászlóné a herceghalmi polgármester felesége – írja az MTI.

Az Index kereste a házaspárt, Erdősiné fel is vette a telefont, ám amikor megtudta, hogy újságíró keresi, azonnal letette. Pár perccel később Erdősi válaszolt az Indexnek, nem tagadta, hogy felesége nyújtotta be a népszavazási kérdéseket, de többet nem árult el.

A herceghalmi polgármester a portál szerint az ősfideszesek közé tartozik, 1990-ben az I. kerületben lett önkormányzati képviselő, majd alpolgármester is volt ugyanitt. 2010-ben függetlenként de Fidesz-támogatással indult Herceghalmon, és nyert.  2014-ben viszont a Fidesz már saját jelöltet állított Erdősivel szemben, ahogy ezt a kormánypárt közleményben tudatta. A herceghalmi önkormányzati honlapon saját magával kapcsolatban ezt írta:

„Még aktív öttusázó koromban világossá vált előttem, hogy a fair játék, a sportszerű hozzáállás és a csapatszellem nem csak a sport világában fontos, de az élet legtöbb területén ezek a tulajdonságok a garanciái a hosszú távú sikernek.”

Az Index forrásai szerint Erdősiné Orbán Viktort ábrázoló, „Az én miniszterelnököm” feliratú kitűzőben járt a településen a kampány idején.

Közéleti tevékenységének csupán egyetlen nyomát találták: a Herceghalmi Hírmondó 2011-es évfolyamában a kutyatartás tisztasági elvárásairól írt „Zacskózás és utána... kuka!!” címmel.

Erdősi László András a 444 herceghalmi forrásai szerint 2014-ben nagyon összeveszett a Fidesszel. „A helyi fideszesek szerint nemtörődöm volt” a 2010-es, Fidesz-támogatással megszerzett győzelmét követően. Ezért 2014-ben szóltak a párttól, hogy nem őt indítják. Erdősinek persze ez nem tetszett, „ahogy Herceghalmon beszélik »lehordta mindennek a Fideszt«, majd bejelentette, hogy akkor elindul függetlenként” – írja a 444. Aztán nyert, de viszonya azóta is rossz a herceghalmi fideszesekkel.

A portál megemlíti: a helyiek szerint Erdősiné nem tudna vagy akarna önállóan olyan akciót szervezni, mint a keddi. Állítólag Erdősi Lászlóné az NVI-nél tapasztaltakkal ellentétben nem hallgatag ember, hanem kifejezetten hangosan perel az utcán haragosaival. „Hogy ebből mi következik? Fogalmunk sincs” – zárult a cikk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.