Végre kiderül, hány tanár fizetésével késett a Klik

Március 31-ig elárulja a Klik az Átlátszó Oktatásnak, hány tanár fizetése késett 2013 óta.

MNO
2016. 02. 28. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több milliárdos adósságot felhalmozó Klik nemcsak közüzemi számláit nem tudta fizetni, hanem sok pedagógus szerint a bérekkel is késett. Éppen ezért az Átlátszó Oktatás közérdekű adatigénylést nyújtott be a Kliknek, hogy megtudja, havi bontásban hány tanár kapta meg időben a fizetését és hány nem.

A Klik nem reagált, még a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítására sem, ezért az ÁO pert indított, amelynek első tárgyalásán Sós Gabriella, a Klik ügyvédje felvetette, készek egyeztetni az adatszolgáltatásról.

Két találkozót követően jutottak megegyezésre: a Klik március 31-ig kiadja a 2013. január 1. és 2015. december 31. között „a közalkalmazottként vagy megbízási szerződéssel foglalkoztatott pedagógusok illetmény- és bérkifizetések átutalási napjairól szóló kimutatásait”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.