Csipakék még maradhatnak

Hiába mondtak fel a belvárosi zsibvásárosoknak, a bíróság megtiltotta a végrehajtást.

2016. 03. 30. 5:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végrehajthatatlan az V. kerületi képviselő-testület március 10-i döntése, amely visszavonta tulajdonosi hozzájárulását Csipak Péter nagyvállalkozó cégétől, amely 2008-ban még fél évszázados kizárólagos jogot szerzett a belvárosi Deák Ferenc utca hasznosítására – tudta meg lapunk arról a végzésről, amelyről kedden az Origo számolt be. Ideiglenes intézkedésről van szó abban a perben, amelyet az Immobilia Zrt. indított a kerület ellen. A Pesti Központi Kerületi Bíróság még múlt pénteken – a jogerős döntésig – eltiltotta az V. kerületi önkormányzatot és a Fővárosi Közterület-hasznosítási Társulást „a felmondásából eredő jogaik gyakorlásától”. A fideszes többségű képviselő-testület ugyanis ezt a társulást szólította fel a felmondásra, keddi hatállyal, „nem megfelelő teljesítésre”, szerződésszegésre hivatkozva.

Az önkormányzat nem reagált a végzésre, mondván, kézhez sem kapták azt.

Steiner Pál (MSZP) önkormányzati képviselő megkeresésünkre emlékeztetett: az Immobilia Zrt., illetve Csipak Péter és az V. kerület kapcsolata 1995-ben kezdődött, fő célja pedig a Deák Ferenc utca 21. szám alatti ház rekonstrukciója volt. – A legutóbbi testületi döntéshez még a szerződést sem csatolták – mondta az egykori szocialista polgármester. Szerinte hasonló zsibvásárok vannak rendszeresen a Szent István téren és a Vörösmarty téren is, amelyeket meg kellene szüntetni.

Csipak a fideszes Rogán Antal 2006-tól 2014-ig tartó polgármestersége idején belvárosi ingatlanok sorát fejleszthette, kialakíthatta a „Fashion Streetet”. A milliárdos vállalkozó villát is építtetett magának Budán – részben természetvédelmi területre, ezért tavaly nyáron nem jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.