Három lépcsőben törleszti tartozásait a Klik

Az első körben már 90 ezer számlát rendeztek. A másodikban pedig a héten utalják el a pénzt a tankerületeknek.

MNO
2016. 03. 09. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai cikk szerint az első, 8,6 milliárdos összegből közel 90 ezer számlát már rendezett a szervezet. A lap úgy tudja, a második körbe tartozó, február végén nyilvántartott és lejárt határidejű tartozásokra ezen a héten elutalják a pénzt a tankerületeknek, amelyek március 18-ig kiegyenlítik a számlákat.

Az első két körben elsősorban a kis- és középvállalkozásoknál nyilvántartott adósságot, a harmadik lépcsőben pedig az összes, még fennmaradó tartozását rendezi a szervezet március végéig.

Ahhoz, hogy ne ismétlődhessen meg a korábbi helyzet, a Klik új vezetése átvilágítja a gazdálkodási, beszerzési folyamatokat és a belső szabályzatokat.

Ismert, a kormány összesen 38 milliárd forintos pluszforrást nyújt a Kliknek, ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is.

Egy korábbi interjúban Palkovics László, az oktatásért felelős államtitkár jelezte: július 1-je után nagy valószínűséggel megszűnik a centralizált irányítás, és olyan szervezet jön létre, amely az iskolák szolgáltatójaként működik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.