Megegyezett Ákos a Telekommal, milliók az árváknak

Nem tudni, van-e köze a kiegyezésnek ahhoz, hogy az énekes tegnap ötvenmillió forintot adott át Böjte Csabának.

Lukács Csaba
2016. 03. 02. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány perce szűkszavú közlemény jelent meg a Magyar Telekom honlapján. „Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése. A partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sokéves, eredményes közös munkát” – írják. A friss fejlemény kapcsán megkerestük az énekest, de ő nem akart nyilatkozni: szerinte a közlemény magáért beszél.

Mint ismeretes, a mobilszolgáltató azután bontotta fel váratlanul és egyoldalúan szponzori szerződését Ákossal, hogy az előadó támadások kereszttüzébe került a sajtóban az Echo TV-nek adott interjúja miatt. Az énekes szerint szavait kiforgatták, azóta pedig többen is helyreigazítást közöltek az ügyben. A Telekom decemberi közleménye szerint azért bontották fel a szerződést, mert nem tartják összeegyeztethetőnek az interjúban elhangzottak szellemiségét a multinacionális cég hitvallásával és értékrendjével.

A mai közlemény megjelenését megelőzően, tegnap este a budapesti Andante Borpatikában Kovács Ákos ötvenmillió forintos támogatást nyújtott át Böjte Csabának, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének, hogy támogassa gyermekmentő munkáját.

A 2300 árva és szegény sorsú gyermek gondját viselő ferences rendi szerzetes a csekk átvétele után elmondta: „Ez a legnagyobb egyéni adomány a dévai Szent Ferenc Alapítvány történetében. Igyekszünk a lehető legjobb árfolyamon átváltani gyermekkacagássá, jó magyar szóvá. Ez a támogatás az anyaotthonaink, gyermekvédelmi központjaink számára egy váratlan tavaszi angyaljárás. Isten fizesse!”

Arról nincsenek információink, hogy a Telekommal való megegyezés ténye és az adományozás között van-e összefüggés, és hogy a multi fizetett-e Ákosnak a megállapodás során.

Mint arról korábban is beszámoltunk, Ákos többször vett részt különféle karitatív kezdeményezésekben, és Böjte Csaba alapítványával is kapcsolatban volt: évekkel ezelőtt fellépett az alapítványnak a parajdi sóbányában szervezett karácsonyi rendezvényén, ahol kétezer szegény sorsú gyerek kapott karácsonyi ajándékot, és részt vett a Baptista Szeretetszolgálat budapesti Cipősdoboz-koncertjén is az Arénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.