Nem szabadulhat Bene László

A Szegedi Törvényszék szombaton hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság március elsején meghozott döntését.

MTI
2016. 03. 05. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a Szegedi Törvényszék három bíróból álló, másodfokú tanácsa hatályon kívül helyezte az elsőfokú bíróság döntését, amely az elítélt feltételes szabadon bocsátásáról határozott, és új eljárásra utasított.

A másodfokú bíróság szerint nem egyértelmű, hogy az elítélt szabadulása esetén törvénytisztelő életmódot folytatna. Ezért előírta, hogy a megismételt eljárásban be kell szerezni szakértői véleményt az elítélt személyiségszerkezetéről.

Az elsőfokú bíróság kedden döntött a szabadlábra helyezésről, a döntés szerint Bene Lászlót azért lehet feltételesen szabadlábra bocsátani, mert a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított.

A férfi a fogva tartása alatt iskolai tanulmányokat folytatott, sikeres érettségi vizsgát tett, a családtagjaival pedig az utóbbi időben intenzív kapcsolatot tartott. A Hír TV interjút is készített, a Magyar Nemzet pedig az egyik áldozat testvérét szólaltatta meg, aki nem tudná elfogadni, hogy egy tömeggyilkost kiengedjenek.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.