Rétvári: Megszűnik a Klik

Palkovics úgy fogalmazott: ez azt jelenti, hogy jelenlegi formájában nem működik tovább.

MNO
2016. 03. 22. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár elmondta, a tavaszi ülésszakon egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre teljesen kialakuljon egy olyan új rendszer, amely sokkal kevésbé lesz központosított – írja az Atv.hu.

Rétvári Bence a reggeli műsorban elmondta, van valós probléma az oktatásban, ez pedig a Kliknek a működése és a diákok túlterheltsége.

„Vannak szakmai kritikák, amelyeket mi is elfogadunk, amiken javítani kell” – fogalmazott az államtitkár. „A Klebelsberg nyáron mint olyan megszűnik” – hangsúlyozta. Az új rendszerrel kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy a részleteket még a nyáron megvitatják, a működése viszont csak szeptember elejével kezdődik meg.

A pedagógusok már hosszú hetek, hónapok óta demonstrál az oktatási rendszer megváltoztatásáért és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működése ellen, legutóbb március 15-én a Kossuth téren több tízezer tanár fejezte ki ellenérzését az oktatás központi irányítása ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.