Elfogadták Nyakó kezdeményezését az NVI-nél

Erdősiné kérdését elutasították. Az MSZP nemsokára elkezdi gyűjteni az aláírásokat.

MNO
2016. 04. 06. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudósítónk nyolc órakor arról számolt be, hogy az MSZP-s Lukács Zoltánon és a Nyakó Istvánon, valamint a sajtó munkatársain kívül senki sem tartózkodott a Nemzeti Választási Irodánál, őket beengedték az épületbe, majd egy kordon mögé terelték a csapatot.

A Hír TV-nek a szocialista Lukács Zoltán teljes káoszról beszélt, ami szerinte azon is látszik, hogy egy sárga szalagot ragasztottak az időbélyegző köré, ez pedig szerinte törvényellenes.

Lukács körei az időbélyegző körül:

Akkor azt mondta, remélik, hogy a Kúria pozitív döntést hoz és míg Erdősiné kezdeményezését elkaszálják, Nyakó Istvánét tovább engedik, „így nekem be sem kell nyújtanom, hanem elkezdhetjük az aláírásgyűjtést”.

Ez így is történt, ugyanis az NVI hitelesítette Nyakó István korábbi népszavazási ívét, Erdősinéét viszont elutasította.

A Kúria szerint nem tekinthető elsőként benyújtottnak Erdősi Lászlóné kérdése, így Nyakó István kérdését tekintették elsőnek, és mivel megfelelt a jogszabályi előírásoknak, hitelesítették azt – írja az MTI.

Lukács Zoltán ezt követően portálunknak azt mondta, várhatóan a jövő héten elkezdik gyűjteni az aláírásokat a bérplafon, a földügyek és a vasárnapi zárva tartás kapcsán. A Liberálisok és a DK közleményben tudatta: részt vesznek az aláírásgyűjtésben és segítik az MSZP-t.

Nyakó a Távirati Irodának abbéli szándékáról beszélt, hogy konzultálni fog a földügyben népszavazást kezdeményező Gőgös Zoltánnal, az MSZP elnökhelyettesével és az állami vezetők bérplafonjának ügyében népszavazást kezdeményező Kész Zoltán független országgyűlési képviselővel, hogy közösen gyűjtsék össze az aláírásokat. „Egységben az erő” – indokolta az összefogást.

Február 23-án délelőtt tömegjelenet volt az NVI Alkotmány utcai épületénél, többen vártak ugyanis arra, hogy a Kúria honlapján megjelenjen a végzés arról, a bíróság elutasítja-e a vasárnapi boltzár ügyében benyújtott népszavazási kezdeményezést. Az épületben megjelentek arra vártak, hogy a bírósági elutasítás után elsőként adhassák le saját kérdésüket. A kérdést végül elsőként az exfideszes herceghalmi polgármester felesége, Erdősi Lászlóné tudta leadni, négy másodperccel megelőzve Nyakó István MSZP-s politikust. A szocialisták szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több „kopasz férfi” akadályozta politikusukat.

A Kúria március 3-án megjelent döntésében rögzítette, hogy akadályozták Nyakó Istvánt, az MSZP politikusát a népszavazási kezdeményezése benyújtásában. Nyakó ezután a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen.

A részletekről ide kattintva olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.