Először pecázott ott, kifogta a Balaton óriáspontyát

A hírre kiszaladt a partra a helyi polgármester is.

BuL
2016. 04. 28. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viharos időjárás ellenére javában zajlik a II. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa, amelyen tizenhét ország nyolcvankét csapata küzd az időjárással és azért, hogy minél több és minél nagyobb pontyokat fogjon április 30-áig. A viadal eddigi legnagyobb halát egy német csapat, a World of Carpcraft fogta szerdán Gyenesdiáson.

A kereken 23 kilós tükörpontyot a csapattagok a nézőkkel és drukkerekkel együtt mosolyogva vették körül. A hal ünnepélyes megörökítésének és visszaengedésének idejére Gyenesdiás polgármestere, Gál Lajos is a partra érkezett.

A halat Reyk Reineck fogta, aki először horgászik a Balatonon, és nemcsak csapata, hanem a verseny eddigi legnagyobb pontyát sikerült megakasztania. A versenyt történéseit az interneten is lehet követni – írja az Origo.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.