Háromezer forint két korty vízért a debreceni villamoson

A sportújságíró másodszor járt a hajdúsági városban, erre a látogatásra sokáig emlékezni fog.

TK
2016. 04. 28. 3:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportújságíró kedden Debrecenben járt, egy sajtótájékoztatóra igyekezett és villamosra szállt. Pechjére pont akkor kortyolt bele ásványvizes palackjába, amikor az ellenőr arra járt, aki háromezer forintra büntette.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. alvállalkozójaként dolgozó ellenőr szerint a járművön tilos italt fogyasztani, erről videofelvétel is készült. A megbüntetett meglepetésében kifizeti a helyszíni bírságot, majd elolvasta az utazási szabályzatot: „Tilos enni, tilos fagyizni, szeszes italt fogyasztani, tilos hangosan zenét hallgatni. Ital sehol, ezekért járó büntetési tételek sehol.”

Felháborodásában természetesen felkereste a közlekedési vállalat ügyfélszolgálatát: „Tíz perc a MalomPark, és ott állok az ügyfélszolgálatos előtt. Elmesélem a dolgot. A válasz: hát nem tudnak mindent kipiktogramozni. Mondom, elhiszem, de szerinte normális ez? Jó ez Debrecennek? Győrben nyáron vizespalackokkal várják az embert az állomáson, a DKV meg megbüntet két kortyért? Hát ők a DKV Debreceni Közlekedési Zrt., az ellenőrök alvállalkozásban vannak. Tehetek hivatalos panaszt, kivizsgálják. Van értelme? – kérdem. Nem tudja, kivizsgálják, s közben húzza a száját a csaj. Húsz perc múlva kezdődik a sajtótájékoztatóm, ennyit a hivatalosdiról. Meg amúgy bűnös vagyok, magam is elismerem, ittam két korty vizet. Búcsúzóul annyit megjegyzek, a billentyűzete mellől én elraknám az üdítős üveget, hátha bejön egy alvállalkozó.”

A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja, ahol több hozzászóló is hasonló büntetésekről számolt be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.