Kormánybarátok egymás között

Garancsi István cége építi a Telekom-csoport Könyves Kálmán körúti székházát.

Magyar Nemzet
2016. 04. 27. 4:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán Viktor kormányfő közeli barátjaként számon tartott Garancsi István cége, a Wing Zrt. építheti fel a Telekom-csoport új székházát. Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán, a Groupama Aréna tőszomszédságában lévő területen már megkezdődtek a munkálatok. Az új, 55 ezer négyzetméteres székház a Magyar Telekom és a T-Systems othonául is szolgál, 2018 második felétől legalább 15 évig.

Az irodaházat a távközlési társaság valójában bérelni fogja; a beruházási konstrukció lényege, hogy a Telekom legjelentősebb értéket képviselő budapesti ingatlanjait – köztük a Krisztina körúti székházat – eladja a Wing-csoportnak, amely cserébe felépíti az új székházat. A Telekom befektetői számára még márciusban kiadott közlemény szerint a tranzakcióban érintett épületek értékesítésével várhatóan 4 milliárd forint nyereségre tesz szert a társaság. Az ügylet részeként a Telekom már eladta az Infoparkban található irodaházát, amelyet a költözésig visszabérel. Garancsi érdekeltségei egyébiránt igen komoly állami megrendeléseket kaptak a korábbi években is: az üzletemberhez köthető Market Építő Zrt. volt a kivitelezője a Groupama Arénának 13,5 milliárdért, valamint a józsefvárosi holokauszt-emlékközpontnak is 5,5 milliárd forintért. A Telekom a kormánnyal kötött stratégiai megállapodás értelmében komoly szerephez jut a széles sávú internet kiépítésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.