Medgyessyné számláján landoltak az Alstom milliói

Medgyessy Péter feleségének számláján kötött ki az Alstomtól származó pénzek egy része a Magyar Idők szerint.

MNO
2016. 04. 27. 5:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdai számában a napilap hivatalos forrásra hivatkozva azt írja, hogy a francia vállalat 2007 márciusában és 2008 januárjában két részletben összesen 597 ezer eurót utalt az AssistConsult Kft.-nek. Ez a társaság szinte a teljes összeget továbbutalta a volt miniszterelnök családi cégének, az M. P. Európa Tanácsadó Kft.-nek; a pénz nagy részét ezután több évre befektették.

Ebből az összegből 2010 januárjában ismeretlen jogcímen több mint kilencmillió forintot utaltak Medgyessyné Csaplár Katalin számlájára. Ezt követte október 29-én további 60 millió forint – tudta meg a Magyar Idők. A cikk szerint 2011-ben ismeretlen jogcímen több mint 46 millió forinttal növekedett Medgyessyné magánszámla-egyenlege.

A lap felidézi, hogy Medgyessy Péter kedden az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal; szerinte „a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke”. Azt viszont már nem idézte a lap, hogy a volt miniszterelnök az Indexnek ezt is kijelentette:

„A Magyar Időkben megjelent cikk gyenge próbálkozás az MNB alapítványi botrányokról való figyelemelterelésre”.

Amint azt kedden összefoglaltuk, az elmúlt években a kormánynál egyre jobban fekvő Medgyessy Péter– akit ki is tüntettek tavaly – ügyében látványos nyitánnyal indult kommunikációs offenzíva. A parlamentben Kósa Lajos fideszes frakcióvezető és Dömötör Csaba államtitkár is felszólalt ügyében, szerda reggelre pedig Kocsis Máté hívott össze sajtótájékoztatót, amelyen a tervek szerint a baloldal újabb korrupciós ügyéről – tehát Medgyessy alstomos ügyletéről – beszél majd.

Az Alstom ellen egyébként Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt – emlékeztetett a Magyar Idők.

Ismét megszólalt a frakcióvezető

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés gazdasági bizottságának napirendre kell vennie az Alstom-ügyet – írja a Kossuth Rádió 180 perc című műsora nyomán az MTI. Kósa szerint meg kell hallgatni az ügy valamennyi érintettét, volt BKV-vezetőket, Demszky Gábor volt főpolgármestert és Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnököt is. Ezt egyébként hétfőn elmondta Dömötör Csaba is.

A frakcióvezető szerint az ügyben az MSZP bűnsegédlete is kézenfekvő. A fideszes politikus az M1 reggeli műsorába is elment, hogy Medgyessyről beszéljen. Itt is elmondta, amit már hétfőn is hangoztatott a parlamentben: „Magyar miniszterelnök még soha nem került ilyen korrupciós botrányba”. Most a magyar ügyészségnek is fel kell vennie a kapcsolatot az angol társszervekkel, hiszen a korrupció felderítése közös érdek – emelte ki Kósa Lajos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.