Nem a TEK hozta haza Orbán fiát Ugandából

Az Index helyreigazításban közölte, hogy nem ellenőrizték alaposan az információt.

MNO
2016. 04. 28. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2014-ben focikarrierjét követően, 22 évesen csatlakozott egy keresztény segélyszervezethez Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia. Az Empower a Child nevű szervezetnél, Ugandában tűnt fel májusban, ahol focit tanított gyerekeknek. Nemrég a Golgota Rádiónak ezzel kapcsolatban Orbán Gáspár azt mondta: ott találkozott Jézussal, és azóta ismeri őt.

Egy Indexnek nyilatkozó forrás szerint a Gáspár családja azonban nem lelkesedett az ugandai kalandért, mivel a miniszterelnök gyermeke személyi védelem nélkül tartózkodott az országban. Ezért a Terrorelhárítási Központ hozta ki Ugandából Orbán Gáspárt – írja a portál, amely meg is kereste a TEK társadalmi kapcsolatokért felelős osztályát az ügyben.

Ők nem cáfolták, hogy a TEK segített Orbán fiának hazahozatalában. Közölték: a szervezet „a jogszabályban meghatározottak szerint a legfőbb ügyész és a miniszterelnök védelmét látja el”. Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtósát is kereste a portál, ő azt mondta, nem illetékes. Az Index a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapjára hivatkozva hozzátette: Uganda turisztikai szempontból egyébként veszélyes helynek minősül, ahová nem javasolt utazni.

A fentieket Lázár János cáfolta szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Orbán Gáspár hazatérésében semmilyen állami szervezet nem vett részt – mondta a miniszter.

Közölte: az Indexet helyreigazításra fogják kérni. „Az önmagában megérne egy misét, hogy Orbán Gáspár hogyan kerül az Index címlapjára” – mondta Lázár, aki szerint egy szó sem igaz a TEK-es hazahozatalból.

Később az Index valóban helyreigazítást közölt oldalán. „A cikkben foglalt állítást nem ellenőriztük elég alaposan” – írták, kijelentve, hogy hibáztak, amikor tényként kezelték az információt, hogy Orbán Gáspárt a TEK hozta haza Ugandából, annak ellenére, hogy ezt sem Havasi Bertalan, sem a TEK nem cáfolta. A hibáért elnézést kértek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.