Ravasz tervet eszeltek ki a szocik a Fidesz ellen

Három évig nem lehetne újra törvényt alkotni a vasárnapi boltzárról. Ezzel csapdába csalnák Orbánékat.

MNO
2016. 04. 21. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP olyan országgyűlési javaslatot nyújtott be, hogy három évig ne lehessen újra törvényt alkotni a vasárnapi boltzárról.

A szocialisták a boltzáras népszavazási kezdeményezésükkel nem kis politikai tőkét kovácsolhattak volna, de a Fidesz elébe ment a nagyobb presztízsveszteségnek, és eltörölte a parlamentben az eddigi boltzárat előíró törvényt.

Az MSZP három népszavazási kérdésének így a legfontosabb oszlopa esik ki – vagyis válik érdektelenné, mert az MSZP ebben a kérdésben sem állította le az aláírásgyűjtést –, a kétmilliós közszférás bérplafon visszaállítása és a földtörvény visszavonása valószínűleg kevesebb aláírót mozgatna meg.

Az Index úgy tudja, a szocialisták terve az, hogy a kérdés napirenden tartásával lendületet adjanak a népszavazási kérdések aláíróinak, akkor is, ha a boltzárról szóló kérdés már tulajdonképpen érdektelen. Ugyanis ha a Fidesz tárgysorozatba sem veszi vagy leszavazza a javaslatot, akkor rémisztgethetnek azzal, hogy bármikor új törvényt alkothatnak Lázárék, illetve mégis kellene népszavazás, ha meg megszavazzák, akkor a saját sikerükként tüntethetik fel a vasárnapi boltzár eltörlését.

A hároméves időszakra pedig azért van szükség, mert a népszavazás eredménye is ennyi időre kötelezné a parlamentet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.