Távozik a Századvég-iratokat kiperlő VS-újságíró

Joó Hajnalka elvi okokból mondott fel, többen követik a munkatársak közül.

MNO
2016. 04. 25. 7:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmondott a VS.hu-nál Joó Hajnalka, aki az utóbbi napokban azzal került reflektorfénybe, hogy a Századvégnek nyilvánosságra kellett hoznia azokat a tanulmányokat, amelyeket több mint négymilliárd forintért rendelt meg a kormány és állami intézmények – írta a 444.hu. Joó Hajnalka – aki még origósként perelt a tanulmányok megismerhetőségéért – elvi okokkal indokolta távozását, miután kiderült, hogy az MNB alapítványain keresztül több száz millió forinttal finanszírozta a munkahelyét, a VS.hu kiadóját. Ahogy fogalmazott: „A szerkesztőség független (aki mást mond, hazudik), de az MNB lopott (pardon, elkülönített) pénze – amiről amúgy fogalmam nem volt – se az ízlésemmel, se a szakmai elveimmel nem fér össze.”

Az újságírónő arról is írt, hogy tíz év alatt a negyedik munkahelyéről kénytelen a politika közvetlen vagy közvetett beavatkozása miatt távozni. Joó Hajnalka korábban dolgozott a Magyar Rádiónál és az említett Origónál is.

Később a főszerkesztő és sok újságíró is felmondott, itt szedtük össze, hogy pontosan kik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.