Tüntetést tartottak a Parlamentnél a hajléktalanokért

Most arra várnak a Város Mindenkié aktivistái, hogy eldőljön a szavazás.

Bécsi Orsolya
2016. 04. 12. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444.hu írt róla, hogy tüntetést tartanak az Országház előtt az aktivisták. Sikerült elérnünk Udvarhelyi Tesszát, a VM egyik tagját, aki kérdésünkre megerősítette: valóban tüntettek délelőtt. „A Város Mindenkié húsz aktivistája az alaptörvény változtatásáért demonstrált a Parlamentnél. Felmentünk egészen a kerítésig, és megpróbáltuk felrakni a magunkkal hozott molinónkat, azonban az Országházat őrzők megakadályozták. Ezután ülőtüntetésbe kezdtünk, és skandáltuk a molinón látható szöveget, ám az őrökhöz a rendőrség is csatlakozott.”

Udvarhelyi Tessza beszélgetésünk idején társaival az épületben várta, hogy felengedjék őket a karzatra. A kulturális antropológus és környezetpszichológus arra a kérdésre, hogy az esti tüntetést a számukra kedvező döntés esetén is megtartják-e, annyit mondott: a döntéstől függően, de mindenképpen lesz valami. Ha pozitív lesz a szavazás kimenetele, akkor ünneplés, ha negatív, akkor tüntetés – fogalmazott.

Időközben a csoport Facebook oldalán arról tájékoztatott, hogy nem engedték be őket. „Az országgyűlésből kitiltottak csoportképe a Kossuth téren. Nem elég, hogy nem rendszerint nem hallgatják meg az érintetteket, most még ahhoz sincs merszük, hogy a szemünk láttára szavazzanak rólunk” – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.