42 ezer forintos cipőben lehet csak parlagfüvet irtani

160 civil szervezet 540 milliót kapott parlagfűirtásra. Kérdés, hogy ezért mit csináltak cserébe.

MNO
2016. 05. 19. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet előzménye, hogy az adózók 1 százalékából összejött 1,1 milliárdnyi közpénz parlagfűirtásra, melyből a Földművelésügyi Minisztérium pár száz millió forint elköltése után 642 milliót visszacsoportosított az eredeti célra. Ebből 546 millió forintot 160 civil szervezet között osztottak szét, akik közül a lap szerint több csak akkor vette fel a profiljába a parlagfűirtást, miután kiderült, hogy ez zsíros gépbeszerzési támogatással jár.

A Hvg.hu kikérte minisztériumtól az irtásban részt vevő 160 szervezet hozzá beküldött beszámolóját. Március végén a legelső irtási szakaszról készített szakmai beszámolók kevesebb mint felét adták ki a lapnak, ez is több száz oldalt tett ki. Ebből csemegézünk most:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.