Ellentüntetők zavarták meg a leszbikus flashmobot

A villámcsődületet megzavarók a szodómia és a buzerancia szavakat skandálták.

Posta Ákos István
2016. 05. 27. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összejövetel apropóját az adta, hogy az egyetemi vendéglátóhely egyik pincérnője lehurrogott egy csókolózó leszbikus párt. A szervezők hangsúlyozták, hogy a rendezvény nem az egyetemi kocsma ellen irányul, hanem általában véve kívánják felhívni a figyelmet a leszbikusok elleni diszkriminációra. „Minden leszbikus csók egy forradalom!” – hangsúlyozta rövid beszédében Szűcs Teri aktivista, majd Barna Margit énekes adta elő a skót Camera Obscura zenekar French Navy című dalát. A minikoncertet pedig mintegy 3-4 leszbikus pár vezényszóra történő csókolózása követte.

Az eseménysort megzavarta a magát Konzervatív Hallgatók Szövetségének nevező szervezet ellentüntetése. László Balázs, a csoportosulás elnöke a Bibliáról szónokolt, míg néhány társa transzparenseket emelt a magasba. A hungaristákhoz köthető társaság a beszéd és a csókolózás alatt „Buzerancia! Szodómia!” skandálásban tört ki, mintegy megerősítve azt a diszkriminációt, amely ellen az  önmagában véve jelentéktelenségbe fulladó eseményt meghirdették. A villámcsődületen 10-15 leszbikus, 8-10 ellentüntető és 6-10 újságíró és fotós volt jelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.