Felmentették Müller Péter Sziámit

A vád szerint a zenész még 2009-ben állcsúcson ütötte a sértettet, aki korábban a szeretője volt.

Győr Ágnes
2016. 05. 19. 5:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megismételt büntetőeljárásban bizonyítottság hiányában felmentették első fokon a közelmúltban Müller Péter Sziámit – tájékoztatta lapunkat tegnap a Fővárosi Törvényszék. A Sziget Kulturális Szervezőiroda Kft. kreatívigazgatóját azzal vádolják, hogy 2009-ben arcon ütött egy nőt. Noha 2013 márciusában az ügyben elmarasztalták a zenészt súlyos testi sértés kísérletében, ugyanannak az évnek a végén a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az ítéletet. Az eljárást többek közt azért utalták vissza első fokra, mert a Fővárosi Törvényszék úgy látta, az elsőfokú eljárásban nem indokolta meg a bíróság, hogy a büntetőper egy bizonyos szakaszában miért rendeltek el zárt tárgyalást. Jelentős hibának nevezték továbbá, hogy a koronatanú írásos vallomásának – amelyet a fiatalember Portugáliából küldött el – több oldala nem volt aláírva, illetve hogy az eljárás későbbi szakaszában feltett kérdésekre már csak e-mailben válaszolt.

A vádirat szerint az énekes, költő még 2009. március 18-án hajnali kettő körül egy népszerű fővárosi szórakozóhelyen bántalmazta nőismerősét. A sértett, akivel a terhelt korábban bensőséges kapcsolatot ápolt, odalépett a vádlotthoz, és arra kérte, hogy olvassa el az egyik írását, amelyet a kapcsolatuk ihletett. A terhelt erre ideges lett, a beszélgetés vitába torkollott, amelynek végén a vádlott egy alkalommal állcsúcson ütötte a nőt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Letört több foga, ráharapott a nyelvére, és agyrázkódást kapott. A védelem szerint a vádlott nem ütötte meg a nőt, a sérülések más módon, talán esés miatt keletkezhettek.

A tárgyalás alatt kiderült, korábban szerelmi viszony volt a terhelt és a sértett között, amely Müller Péter szerint akkor ért véget, amikor megtudta, hogy felesége a harmadik gyermekükkel terhes. A vádlott – akit a tárgyalások nagy részére elkísért a felesége is – a bíróságon arról beszélt, hogy a szakítás után egy ideig úgy tűnt, a sértett elfogadta megváltozott kapcsolatukat, majd később féltékenységből és pénzszerzés reményében hamisan megvádolta. Az ügy másodfokon folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.