Még egy évig vagdossák a Liget tájépítészeti terveit

Több lesz a zöldfelület – húzta alá ismételten Baán László.

MTI
2016. 05. 24. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzáfűzte: valamennyi benyújtott tájépítészeti pályázat, így a győztes is a zöldfelület jelentős növekedésével számol. Ma a Városliget területének 60 százaléka zöldfelület, ez 65 százalékra nőhet a projekt megvalósításának végére. A pályázatokat az alábbi linken tekintheti meg.

A Garten Stúdió győztes tájépítészeti pályázata visszanyúl az eredeti, kétszáz évvel ezelőtti tervekhez, és nagyon intelligens módon fogalmazza azokat újra a mai kor igényei szerint – fogalmazott Baán László, aki kitért arra is: a szakmai zsűri valamennyi benyújtott pályaművet díjazta, mindegyikben talált a végső tervbe bevonni érdemes elemeket. Ismert, a pályázat győztesének kihirdetését megzavarták a Ligetvédők.

 

A miniszteri biztos hangsúlyozta: a Liget-projekt eredményeként el fog tűnni a jelenleg napi több tízezres nagyságrendű autóforgalom a Kós Károly sétányról, valamint megszűnik a felszíni parkolás is a Városliget területén, ehelyett mélygarázsok fogadják majd a gépkocsival érkezőket. Mint megjegyezte, ma mintegy 1-2 ezer autó parkol naponta teljesen ingyen a főváros egyik legértékesebb zöldfelületén.

A minden elemében megújuló Városligetet 2019-ben vehetik birtokba a városlakók és az ide látogatók – mondta el Baán László, aki arról is beszélt: a családosok számára egy új, nagy játszóteret alakítanak ki, újraépül az eredeti tervek alapján az elsősorban gyermek- és bábszínházi előadások befogadására szánt Városligeti Színház, a Liget különböző látványosságait pedig egy elektromos buszjárat köti majd össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.